PDM majorează pensiile și salariile acum. PAS cu DA se gândesc la majorări abia în 2023

partidul actiune si solidaritate, majorarea salariilor, guvernul filip, nastase salarii, miscarea acum, salarii profesori, salarii medici, ministerul muncii si protectie sociala, maia sandu 11 000,

În cadrul unei conferințe de presă, liderii partidelor de opoziție PAS și PPDA au anunțat planurile pentru un posibil mandat la guvernare. Unul din punctele menționate de liderii mișcării ACUM a fost majorarea salariului mediu în anul 2023, până la 11.000 de lei. Cu toate acestea, reprezentanții opoziției critică deseori inițiativa Partidului Democrat de majorare a salariilor și a pensiilor, mai ales când vine vorba despre păturile de jos, calificându-le drept populism și cumpărare de voturi, chiar dacă majorările sunt reale.

Menționăm că, în urmă cu ceva timp, în cadrul briefingului săptămânal organizat de către PDM, președintele formațiunii, Vlad Plahotniuc, a declarat că situația economică din ultimii ani, precum și sporirea veniturilor la bugetul de stat, permit majorarea salariilor din data de 1 decembrie. Astfel aproximativ 200 de mii de oameni vor beneficia de un venit majorat.

Declarațiile lui Vlad Plahotniuc au fost comentate de către lidera PAS, Maia Sandu, care afirma că nu există resurse și a calificat acest mesaj ca fiind unul electoral și populist. Cu toate acestea, astăzi în cadrul unei conferințe de presă, că aceștia urmează să majoreze salariile până la 11.000, dar abia în 2023.

Amintim că nu este primul caz când în urma unei inițiative ale guvernării PDM au loc majorări de salarii. Astfel, de la 1 septembrie 2017, bugetarii au primit majorări salariale cu până la 10%. Din 1 ianuarie 2018, peste 120 de mii de angajați din sistemul de învățământ au primit majorări salariale cu alte 10%. Din 1 septembrie 2018, salariile cadrelor didactice au mai fost majorate cu peste 8% pentru aceeași categorie de bugetari.

Ce ține de angajații sistemului medical, din 1 iulie salariile medicilor şi ale personalului medical angajat în sistemul de asigurări obligatorii de sănătate au fost majorate cu 10%.

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că până la sfârșitul mandatului său, salariul mediu pe economie va ajunge la 7000 de lei, ceea ce este echivalent cu 360 de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share