PDM propune adoptarea unui Cod de conduită pentru perioada electorală pentru a opri încălcările Legislației

Vlad Plahotniuc, Prima Casa 3, programul Prima Casa, Guvernul Filip, guvernarea PDM, briefing PDM, Plahotniuc in presa, program pentru familii cu copii, familii cu multi copii, familii Moldova, program pentru tineri, realitatile din Moldova

Implementarea reformei salarizării, care a intrat în vigoare de la 1 decembrie a.c, dar şi acordarea ajutorului de Crăciun în valoare de 600 de lei pentru pensionari au fost printre subiectele puse în discuţie în şedinţa săptămânală a Partidului Democrat din Moldova.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat în cadrul briefingului de presă că responsabililor din instituţii li s-a cerut să urmărească cu maximă atenţie implementarea corectă a acestei reforme şi să comunice permanent cu cetăţenii, să le ofere mijloace prin care să poată contacta reprezentanţii instituţiilor în cazul în care au întrebări despre noile salarii majorate.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, Ministerul Finanţelor a transferat deja banii la CNAS. Începând cu ziua de luni, 10 decembrie, o parte dintre pensionari deja au primit acest ajutor. Pe parcursul zilelor următoare, toţi banii vor fi distribuiţi, astfel încât pensionarii să beneficieze de ei până de sărbători.

Vitalie Gamurari a ţinut să combată informaţiile false, vehiculate de unii actori politici, care prezintă acest ajutor ca fiind de 100 de lei. În acest sens, el a precizat că acest ajutor este în valoare de 600 de lei, aşa cum s-a anunţat, de care vor beneficia aproximativ 550 de mii de pensionari. Gamurari a punctat că există două categorii de sume pentru pensionari, total diferite – ajutorul Guvernului de 600 de lei şi ajutorul acordat de autorităţile Capitalei – de 100 de lei, iar unii politicieni intenţionat creează confuzia între aceste ajutoare.

Tot în şedinţa săptămânală de astăzi, s-a decis transmiterea unei scrisori către Comisia Electorală Centrală şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului, prin care Partidul Democrat propune celor două instituţii să elaboreze un Cod de conduită pentru perioada electorală.

Deja se observă încălcări grave ale legislaţiei din partea PSRM, PAS, PPDA. Se atestă acţiuni de a fura startul campaniei electorale, afişarea unor blocuri electorale inexistente oficial, fie unele partide, prin metode mascate, folosesc bani de peste hotare. ”PDM vine cu această iniţiativă, ulterior partidele politice să semneze acest Cod, dar cel mai important este să îl respecte”, a spus reprezentantul PDM.

Vitalie Gamurari a mai spus că PDM, ca partid aflat în evoluţie şi creştere electorală, este cel mai interesat ca aceste alegeri să se desfăşoare cât mai corect. În acelaşi timp, unele partide care se confruntă cu căderi majore în preferinţele electoratului, încearcă să-şi oprească prăbuşirea prin încălcări ale legislaţiei, ceea ce este regretabil.

Total
0
Shares
Total
0
Share