Politic

PDM: Rezultatele referendumului, o uriașă înfrângere pentru PSRM!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rezultatele referendumului pentru demiterea primarului general al Chișinăului nu reprezintă o victorie pentru nimeni, dar este o uriașă înfrângere pentru partidele de stânga, în special pentru PSRM, care a inițiat referendumul. Aceasta este reacția Partidului Democrat din Moldova după rezultatele referendumului de duminică.

„Partidul Democrat din Moldova consideră că rezultatele referendumului pentru demiterea primarului general al Chişinăului nu reprezintă o victorie pentru nimeni, dar indică o uriaşă înfrângere pentru partidele de stânga, în special pentru PSRM, care a iniţiat referendumul, un semnal că populismul nu prinde la cetăţenii capitalei. Chiar dacă cetăţenii sunt nemulţumiţi de situaţia din Chişinău, pe bună dreptate, ei au demonstrat astăzi că nu doresc să participe la jocul politic declanşat de socialişti şi partenerii lor, PCRM şi PN.”, se spune în comunicatul democraților.

Democrații au mulțumit și cetățenilor, care în viziunea acestora, au demonstrat atitudine politică mautără.
„PDM mulţumeşte cetăţenilor pentru că au dat dovadă de înţelepciune şi nu s-au lăsat atraşi în capcana PSRM şi a celorlalte partide de stânga. Felicităm partidele pro europene care au boicotat referendumul, pentru atitudinea politică matură, fermă şi consecventă, manifestată împotriva unei iniţiative care avea ca scop preluarea pe căi incorecte de către socialişti a Primăriei Chişinău.”, se menționează în comunicat.

Partidul Democrat și-a reiterat sprijinul pentru conducerea Primăriei Chișinău, de la care așteaptă viziune clară și proiecte concrete pentru cetățeni.

„PDM, ca principal partid de guvernare, este gata să se implice şi să sprijine conducerea Primăriei Chişinău, indiferent dacă este una interimară sau va lua sfârşit acest interimat, dar aşteptăm o viziune clară şi proiecte concrete pentru cetăţenii capitalei. Facem apel la Consiliul Municipal Chişinău să-şi reia neîntârziat activitatea, să activeze în beneficiul oamenilor, să lase la o parte luptele politice şi să elaboreze un plan rapid de scoatere a Primăriei Chişinău din criza în care se află de mai multe luni.”, se mai arată în comunicatul PDM.

loading...

Comments are closed.