PDM și PAS, lideri la cheltuitul banilor statului pentru întreținerea partidelor

Partidul Democrat din Moldova, condus de Pavel Filip, și partidul Solidaritate și Acțiune, condus de președintele interimar Igor Grosu, sunt lideri la cheltuitul banilor statului pentru întreținerea partidelor, informează Telegraph.md, cu referire la rapoartele publicate de Comisia Electorală Centrală.

Potrivit documentelor oficiale, în prima lună a acestui an PDM a cheltuit peste 642 mii de lei, bani primiți din bugetul de stat, iar PAS a raportat cheltuieli în sumă de peste 372 mii de lei. PSRM indică suma de 315 mii lei, clasamentul fiind încheiat de PPDA, cu 218 mii lei. Partidul Șor a depus raport pe zero, deoarece această formațiune a fost lipsită de dreptul să primească finanțări de la bugetul de stat.

Banii au fost îndreptați pentru întreținerea sediilor, cheltuieli de personal, cheltuieli pentru presă și materiale promoționale, cheltuieli pentru telecomunicații și altele.

La capitolul finanțarea presei și materiale promoționale, PAS ocupă primul loc, cu 108 mii lei, fiind urmat de PDM, cu 5000 lei, iar PPDA a raportat o datorie de 32 mii de lei. Spre deosebire de aceste partide de dreapta, PSRM nu a cheltuit nici măcar un leu din bugetul de stat pentru presă și propriul ziar ”Socialiștii”.

Ce ține de numărul de personal la sfârșitul lunii ianuarie 2021, PDM a raportat 58 de persoane (fond de salarizare 441 mii de lei), PAS – 38 de persoane (fond de salarizare 99 mii de lei), PSRM – 30 de persoane (fond de salarizare 0 lei), iar PPDA – 8 persoane (fond de salarizare 130 mii de lei).

Pentru prima lună a acestui an, partidele au încasat de la stat peste 2,16 milioane de lei. Pe lângă această sumă, mai încasează donații de la susținători și alte contribuții de la membrii de partid.

Total
0
Shares
Total
0
Share