Actual

Pe agenda sesiunii Parlamentului European a fost inclusă adoptarea Raportului cu privire la implementarea Acordului de Asociere RM-UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe agenda sesiunii Parlamentului European din perioada 19-21 octombrie a fost inclusă adoptarea Raportului cu privire la implementarea Acordului de Asociere RM-UE, elaborarea căruia a fost coordonată de europarlamentarul-raportor Dragoș Tudorache. Anterior, acest raport a fost adoptat în cadrul Comitetului pentru Afaceri Externe (AFET) a Parlamentului European și prezentat de către Raportor în ședința plenară din 19 octombrie.    

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a remarcat caracterul cuprinzător al documentului, ceea ce reflectă importanța acordată de Parlamentul European relației cu Republica Moldova și sprijinul pentru agenda europeană a țării noastre. Raportul reflectă viziunile forului legislativ european, implicit pozițiile grupurilor politice din componența acestuia, cu privire la progresele înregistrate în implementarea Acordului de Asociere, dar și problemele care necesită a fi soluționate.

MAEIE și-a exprimat aprecierea față de mesajele de încurajare și a subliniat că ține cont de îngrijorările exprimate și salută apelurile adresate instituțiilor europene privind necesitatea oferirii autorităților moldovenești a sprijinului necesar în realizarea reformelor pe măsura avansării acestora.

Citește și: Dodon: Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va rămâne în vigoare

loading...

Comments are closed.