Politic

Pe cine va susține Octavian Țîcu dacă nu va ajunge în turul doi la alegerile prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Candidatul pentru funcția de președinte al R.Moldova, Octavian Țîcu, a declarat marți, 6 octombrie, că atât el, cât și platforma politică pe care o conduce nu va acorda sprijinul pentru candidatul Igor Dodon, în turul doi al alegerilor prezidențial. Politicianul a afirmat că va susține concurentul care își dorește unirea Republicii Moldova cu România, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

„Atașamentul față de apropierea cu România, pe care noi o considerăm indispensabilă platformei noastre politice, va fi una din condițiile pe care noi le vom înainta atunci când vom delega votul nostru către acest candidat, indiferent cine va fi. Dacă va fi anti-Dodon, pro-România și pro-UE va fi un candidat susținut de noi și de mine personal”, a spus Țîcu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Precizăm că, un sondaj electoral realizat recent de compania iData îl arată pe Igor Dodon câștigător al alegerilor prezidențiale din acest an. Totuși, sondajul sugerează că nu scăpăm de turul doi nici în acest an, iar cei care se vor duela în final vor fi Igor Dodon și Maia Sandu. Sondajul are două componente: cea în care au participat respondenții și cea la care a fost chestionat un grup din 23 de experți. Și aceștia au considerat că Igor Dodon are mai multe șanse la scrutin.

Un alt sondaj, realizat în luna septembrie, arată că Maia Sandu ar ieși pe primul loc, cu 26%. Igor Dodon ar fi al doilea favorit, cu 21% din voturi. Chiar așa, sondajul sugerează că nu scăpăm de turul II, întrucât niciunul dintre candidați nu ar acumula mai mult de 50%.

CEC sesizează instituțiile statului responsabile de controlul activității instituțiilor bancare

loading...

Comments are closed.