Alte știri

Pe parcursul lui 2020, în Parlament au fost înregistrate 533 de inițiative legislative. Care a fost cea mai „harnică” fracțiune parlamentară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul anului 2020, în Parlament au fost înregistrate 533 de inițiative legislative. Cele mai multe dintre acestea – 336 de proiecte – au fost înaintate de deputați, transmite Telegraph.md

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat cele mai multe inițiative legislative – 84. Aceasta este urmată de Fracțiunea Parlamentară ACUM PLATFORMA DA, care a înregistrat 80 de proiecte și Fracțiunea PAS, Blocul ACUM – 58 de proiecte.

Grupul Parlamentar PRO MOLDOVA a elaborat și a înaintat 34 de proiecte, Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) – 26, iar Fracțiunea Partidului ȘOR – 23.

Deputații independenți/neafiliați sunt autori ai 9 proiecte.

De asemenea, 48 de inițiative legislative au fost înaintate de Biroul permanent al Parlamentului sau de către grupuri de deputați din toate fracțiunile parlamentare.

Guvernul a înaintat Parlamentului pentru dezbateri și aprobare 142 de proiecte de acte legislative, iar Președintele țării – 29 proiecte.

Din numărul total de proiecte de acte normative înregistrate în Parlament în perioada menționată, 6 nu au intrat în procedură legislativă.

Citește și: PPDA nu susține violarea Constituției de către PAS și Maia Sandu: „Alegeri anticipate, dar nu cu orice preț”

loading...

Comments are closed.