Alte știri

Pe parcursul săptămânii trecute 62 de cetăţeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 2 – 8 noiembrie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 819 evenimente cu documentarea a 830 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova , după cum urmează:
– 32 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 11 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 772 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională și încălcarea regimului de transporturi;
– patru cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Au fost declanșate 94 de consemne, dintre care trei consemne pe Interpol și 91 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 62 de cetăţeni străini, dar și 48 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 706 procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 494 800 și încasarea amenzilor de 240 700 lei.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 88 337 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 33 642 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 61% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.