Alte știri

Pe parcursul săptămânii trecute, peste 300 de persoane au fost documentate pentru încălcarea legislației transfrontaliere și migraționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada  19 – 25 aprilie 2021, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 300 de evenimente cu documentarea a 324 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 73 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 16 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 209 contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;
– trei cazuri de trafic ilegal de bunuri;

Au fost declanșate 156 de consemne, dintre care 10 consemne pe Interpol și 146 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 50 de cetăţeni străini, dar și 44 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 103 420 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 39 271 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 64% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.