Social

Pe străzile capitalei au apărut stații noi de așteptare a transportului public

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe străzile capitalei au apărut primele 28 de stații noi de așteptare a transportului public. Astfel, în sectorul Buiucani au fost instalate 11 stații, în sectorul Centru se regăsesc 12 stații de așteptare, iar în sectorul Rîșcani 5.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, noile stații de așteptare corespund principiilor de design universal, sunt comode pentru chișinăuieni, accesibile și frumoase. Pe fiecare stație este inscripționată denumirea acesteia, sunt dotate cu ceas și iluminare nocturnă.

Totodată, la instalarea noilor stații s-a ținut cont de respectarea normelor cu privire la accesibilitatea universală. Comparativ cu vechile stații, acestea au o structură mai rezistentă, vor avea panou informativ, dar și spațiu dedicat anunțurilor.

Ion Ceban a menționat că până la sfârșitul acestui an urmează a fi schimbate circa 120 de stații de așteptare pe următoarele străzi: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Calea Ieșilor, bd. Moscova, str. Albișoara, bd. G. Vieru, str. Ismail, bd. Renașterii, str. Independenței, șos. Hîncești, str. Pan Halipa, bd. Mircea cel Bătrîn, bd. Gagarin și Dimitrie Cantemir, dar și altele.

Citește și: Două rute de microbuz din capitală își modifică traseul începând cu 1 noiembrie

loading...

Comments are closed.