Alte știri

Pensia de urmaș a crescut cu 25%, iar indemnizația unică la naștere, de la 7911 lei la 9459 lei, în perioada de guvernare a PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada de guvernare a PSRM, au fost întreprinse mai multe măsuri pentru a ajuta familiile cu copii. A fost majorată indemnizația unică la naștere, dar și cea de îngrijire a minorilor și a crescut mărimea pensiei de urmaș, informează NTV

Despre aceasta deputatul socialist, Alla Darovannaia, a declarat în cadrul unui briefing de presă. Parlamentarul a precizat că fracțiunea PSRM, alături de echipa comuniștilor, și în viitorul parlament va veni cu mai multe proiecte de susținere a familiilor.

„A fost majorat cu 25 % pensia de urmaș pentru copii de până la 18 ani, iar în cazul în care își continuă studiile în liceu, până la finalizarea studiilor liceale. Totodată, s-a stabilit condiția că pensia de urmaș pentru copii să nu fie mai mică decât cuantumul plății sociale pentru pierderea întreținătorului. Ca rezultat, au fost majorate pensiile de urmaș pentru 9 mii de copii”, a declarat Darovannaia.

Deputatul PSRM a amintit că a crescut și cuantumul indemnizației unice la nașterea copilului, de la 7911 lei la 9459 lei. În primele 5 luni ale acestui an, 8185 familii au beneficiat de indemnizații mai mari.

“Noi, PSRM, iar acum în Blocul cu care mergem la alegeri, o să continuăm și mai departe să susținem familiile tinere, să asigurăm copiilor o viață și copilărie fericită”, a declarat Darovannaia.

Citește și: PSRM a lansat un proiect de lege ce presupune instituirea capitalului familiei

loading...

Comments are closed.