Alte știri

Pentru a nu se hurduca pe drumul prost până la Otaci, Maia Sandu s-a dus la Kiev pe la Palanca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează astăzi o vizită oficială la Kiev, capital Ucrainei, unde urmează să se vadă cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy. Deplasarea tur-retur este una pe cale terestră, anunță presa afiliată Maiei Sandu.

Citește și: Rosian Vasiloi, candidatul Maiei Sandu pentru Consiliul Suprem de Securitate, s-a dat în spectacol în PTF Palanca

Cortegiul Maiei Sandu s-a deplasat la Kiev pe direcția Chișinău-Palanca, după care a urmat traseul stabilit de către autoritățile de securitate din Ucraina, fiind asigurată escortă specială din partea Poliției ucrainene, Serviciul de pază ucrainean și mai mulți agenți ai SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei).

Pentru confortul Maiei Sandu, SPPS și Administrația Prezidențială au ales să evite traseul care ducea la PTF Otaci, deoarece starea drumului Soroca-Arionești-Otaci este una deplorabilă.

Astfel, fiind ales un drum reparat, mai confortabil pentru conducerea statului, lungimea traseului până la Kiev a fost fost suplinită cu încă 180-200 km, ceea ce înseamnă cheltuieli suplimentare din partea Republicii Moldova și a Ucrainei.

Menționăm că Președinția nu a comunicat suma totală a cheltuielilor preconizate pentru deplasarea Maiei Sandu la Kiev, iar redacția noastră a trimis și o solicitare în scris pentru a obține informații despre bugetul vizitei.

Maia Sandu este însoțită la Kiev de doi fotografi, bodyguardul de la partid și de alți oficiali de la Chișinău.

loading...

Comments are closed.