PERCHEZIȚII în dosarul FURTUL MILIARDULUI. Nepotul lui Mihai Ghimpu printre cele 8 persoane bănuite de escrocherie

 

Procuratura Anticorupție oferă detalii despre perchezițiile efectuate de procurori în dosarul furtului miliardului. Un număr de 8 persoane au statut de bănuit de escrocherie în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, precum și de spălare de bani în interesul aceluiași grup, în proporții deosebit de mari, scrie Cotidianul.md

Perchezițiile au vizat 9 locații, la domiciliile persoanelor vizate – un fost Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, precum și la persoane care în trecut au fost factori de decizie la Victoriabank .

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești.

Dacă vor fi găsite vinovate, potrivit legii, pentru infracțiunea de escrocherie bănuiții riscă #pedeapsa cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

În cazul spălării banilor, astfel de fapte se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de la 8000 la 11000 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Procuratura Anticorupție precizează că, pentru respectarea drepturilor persoanelor bănuite, numele persoanelor bănuite nu pot fi făcute publice, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Ziarul de Gardă a scris anterior că, perchezițiile ar fi fost efectuate la domiciliile fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ex-președintei „Victoriabank”, Natalia Politov, dar și nepotului lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”.

Total
0
Shares
Total
0
Share