Percheziții “în manieră NKVD” în casele membrilor și simpatizanților partidului “Șansă”

La fel cum proceda NKVD în perioada stalinistă – membrii și simpatizanții partidului „Șansă” din mai multe raioane ale țării au fost treziți la miezul nopții și percheziționați.

S-a întâmplat la câteva ore după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea adoptată abuziv de majoritatea PAS, care interzice participarea la alegeri a persoanelor afiliate lui Ilan Șor. Anunțul a fost făcut, în această dimineață,  de președintele formațiunii Alexei Lungu.

„Cei care critică puterea sovietică și politica de la Kremlin acționează ca NKVD în anii 37, când veneau pe întuneric în casele oamenilor și ridicau din pat femei și copii. Exact așa au procedat reprezentanții instituțiilor de forță, mai corect – instituțiile de forță ale actualei guvernări, în raport cu membrii și simpatizanții partidului „Șansă”. Au venit în casele lor, i-au luat pe sus și au făcut percheziții”, a declarat Alexei Lungu.

Alexei Lungu a menționat că el și familia lui sunt filați zilnic de către angajații instituțiilor de forță. În acest context, el a catalogat aceste acțiuni ca fiind criminale și inadmisibile pentru o țară care se pregătește pentru integrarea europeană.

“Vreau să mulțumesc instituțiilor de forță  pentru că îmi filează zilnic familia. Cel puțin, soția și copiii mei vor fi în siguranță, iar asta înseamnă că nu li se va întâmpla nimic rău”, a concluzionat Alexei Lungu.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share