Percheziții în nordul țării: Un bănuit în organizarea migrației ilegale a fost reținut

Pentru a facilita trecerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, un conațional ar fi pretins și primit de la un cetățean ucrainean o suma de 1700 dolari SUA. Un alt caz cu privire la organizarea migrației ilegale este documentat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, în coordonare cu Procuratura Ocnița.

Ca urmre a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală întreprinse de polițiștii de frontieră s-a stabilit că, un cetățean al Republicii Moldova organiza traversarea frauduloasă a frontierei moldo-ucrainene, în regiunea de Nord a țării, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Moldoveanul ar fi pretins de la un bărbat ucrainean 1700 dolari SUA, ca ultimul să ajungă în Republica Moldova.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanei bănuite, de către ofițerii de investigație și cei de urmărire penală ai Direcției regionale Nord a fost ridicat un mijloc de transport și mai multe obiecte care vor fi folosite în calitate de probe în cauza penală. Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share