Actualitate

Percheziții la Procuratura Anticorupție și CNA! Ce probe au ridicat oamenii legii de la sediile celor două instituții

Pinterest LinkedIn Tumblr
Astăzi, 22 mai, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat acțiuni de urmărire penală în incinta Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție, transmite Telegraph.md
Cauza penală a fost inițiată pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declarații de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală și procuror, evenimente din perioada 2017-2018.

Necesitatea efectuării acestor acțiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului și necesitatea stabilirii adevărului. Astfel, pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție.

Ca urmare, s-a decis ridicarea calculatoarelor de serviciu și suporturilor electronice purtătoare de informație, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. În rezultat, de la sediul instituțiilor vizate, au fost ridicate patru calculatoare și informații pe șapte USB-uri.

PCCOCS  a comunicat că va reveni cu detalii odată cu avansarea investigațiilor.

Citește și: Peste 200 de polițiști din cadrul INSP au fost instruiți cu privire la utilizarea camerelor de corp

loading...

Comments are closed.