Politic

Perchezițiile de astăzi nu anulează protestul de mâine, anunță Partidul Șor: Regimul Sandu-PAS are o frică animalică față de propriul popor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, Procuratura Anticorupție în colaborare cu Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate au desfășurat peste 20 de percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Politic Șor, măsurile speciale fiind în ajunul protestului de mâine.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe de altă parte, Partidul „ȘOR” condamnă noul val de represalii și intimidare la adresa membrilor și simpatizanților săi.

Prin intermediul unei declarații, formațiunea transmite că perchezițiile de astăzi nu duc la anularea protestului de mâine, programat și anunțat anterior.

“Partidul „ȘOR” condamnă noul val de represalii și intimidare la adresa membrilor și simpatizanților săi, cu doar o zi înaintea mitingului pașnic, programat de Mișcarea Pentru Popor în fața Parlamentului, pentru a-i cere guvernării achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă. Frica animalică a regimului Sandu-PAS față de propriul popor, adus în pragul sărăciei, îi face să folosească toate instrumentele statului polițienesc împotriva cetățenilor pașnici. În această dimineață, au început noi percheziții masive la activiștii noștri din toate localitățile.

După cum am avertizat vineri, regimul a recurs la șantaj, amenințări, rețineri, pentru a-i speria pe oameni și a-i determina să nu iasă duminică în stradă, ca să ceară achitarea integrală a facturilor. Ne așteptăm și la provocări inventate de mintea bolnavă a celor de la guvernare, care vor să împiedice cu orice preț o manifestație pașnică.

În loc să soluționeze problemele oamenilor, regimul Sandu-PAS le înmulțește, seamănă frică și deznădejde în Moldova. Noi vom rezista și chiar vom deveni mai statornici în lupta noastră pentru interesele cetățenilor Republicii Moldova, pentru interesele țării noastre.

Ne adresăm către toate formațiunile politice de opoziție, către societatea civilă, să ia atitudine și să condamne ferm intimidarea fără precedent a celor care au voce critică la adresa conducerii țării. Regimul distruge deja orice element al statului de drept în Moldova.

Îi cerem repetat regimului să pună capăt abuzurilor și fărădelegilor, să respecte dreptul constituțional al cetățenilor la exprimarea opiniei. Reiterăm invitația pentru ambasadorii străini, acreditați la Chișinău, să ia atitudine față de încălcarea dreptului la libera întrunire și a pluralismului politic. Îi invităm personal să fie prezenți la mitingul pașnic de duminică al Mișcării Pentru Popor, pentru a se convinge de caracterul pașnic al acestuia.

Stimați colegi, dragi cetățeni, vă invităm, mâine, duminică, la acțiunea pașnică a Mișcării Pentru Popor, ora 13:00, la Parlament”, este declarația formațiunii.

loading...

Comments are closed.