Alte știri

Persoanele cu bronșită acută și osteoartroză vor beneficia de medicamente compensate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele care au bronșită acută vor beneficia de medicamente compensate în proporție de 100% –până la 18 ani și 70% – în cazul adulților, transmite Telegraph.md, cu referire la Radio Chișinău

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit ministrei sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, afecțiunea a fost inclusă în lista maladiilor prioritare în contextul creșterii numărului de pacienți cu infecții respiratorii acute care se tratează la domiciliu și evoluției situației epidemiologice prin COVID-19 în Republica Moldova.

Și persoanele care suferă de osteoartroză vor beneficia de două medicamente compensate: Aceclofenacum și Diclofenacum, care vor fi prescrise de către medicul de familie.

Iar pacienții care suferă de diabet zaharat vor fi asigurați cu insuline umane sub formă de cartușe, care sunt mai ușor de administrat și prezintă avantaje precum: precizie mai înaltă de dozare, risc scăzut de hipoglicemie, posibilitatea dozării și administrării insulinei de către persoanele slab văzătoare, comoditate și flexibilitate în administrare.

Dosarul de învinuire a ex-președintelui Comitetului de Direcție al Victoriabank, blocat de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana

loading...

Comments are closed.