Peskov acuză o renumită publicație din SUA că l-a citat greșit spunând că alegerile din Rusia nu sunt democratice

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că a fost citat greșit de publicația The New York Times într-un interviu recent, în care ar fi spus că președintele Vladimir Putin va câștiga alegerile de anul viitor cu mai mult de 90% din voturi, scrie Sky News

El a fost citat spunând, de asemenea, că sistemul politic al Rusiei „nu este cu adevărat democrație, ci o birocrație costisitoare”. Alegerile vor avea loc în Rusia în septembrie, iar Vladimir Putin așteaptă să rămână în funcție după ce singurul său opozant, Alexei Navalnîi, a fost condamnat săptămâna trecută pentru încă 19 ani de închisoare pentru extremism.

Comentariile lui Peskov au fost discutate pe scară largă pe rețelele de socializare, unii utilizatori sugerând că ele reprezintă o dovadă a manipulării alegerilor.

Acum Peskov neagă aceste declarații și a precizat pentru agenția de presă TASS că a fost interpretat greșit.

„Nu, nu am spus asta, acest lucru a fost interpretat în mod absolut incorect de către autorul acestui articol”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a încercat să-și clarifice comentariile spunând că „nivelul de consolidare a societății în jurul președintelui este absolut fără precedent și chiar și acum se poate spune cu încredere că, dacă Putin va fi nominalizat, va fi reales cu un avantaj imens fără nicio îndoială”.

„Dar alegerile sunt o democrație, însuși președintele a vorbit despre asta în discursul său”, a adăugat el.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share