Peste 10 000 de copii vor cânta de Ora Pământului: Un spectacol muzical grandios în 77 de localități

Peste 10 000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni, simultan în toată țara, sâmbătă, în intervalul orar 20.30 – 21.30, pentru a marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, scrie Agerpres.ro

Copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 77 de localități din România și Republica Moldova.

S-au alăturat evenimentului ansamblurile Cantus Mundi din 32 de județe, București și Moldova de peste Prut: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și raionul Fălești.

Sâmbătă, la ora 20,30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinții și prietenii lor vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta.

În București, Ora Pământului va fi celebrată de Cantus Mundi printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comică pentru Copii. Peste 400 de copii și tineri din 16 coruri invită publicul din capitală să îi susțină în demersul lor de a schimba lumea în bine prin muzică, implicare și responsabilitate față de natură.

Baia Mare se află din nou în topul orașelor participante, găzduind și în acest an cel mai mare număr de coriști care vor cânta în Parcul “Regina Maria” și în curtea Liceului cu Program Sportiv Baia Mare. Peste 1.200 de copii din 46 de coruri și ansambluri Cantus Mundi vor susține la Baia Mare recitaluri corale și mini-concerte dedicate planetei, începând cu ora 20,30.

Manifestare cunoscută la nivel mondial ca Earth Hour, Ora Pământului este un eveniment organizat pentru prima dată în istorie de World Wildlife Fund Australia, pe 31 martie 2007, în Sydney.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”. Programul, care reunește în prezent 2.020 de coruri și aproape 70.000 de copii din țară și diaspora, a fost oficializat la nivel guvernamental în 2014, devenind o nouă Direcție a Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share