Alte știri

Peste 100 000 de persoane au fost arestate într-un stat african, pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 105.000 de persoane au fost arestate în Zimbabwe, de la începutul lunii martie, pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID, au anunțat autoritățile locale, potrivit BBC. Doar în ultimele două zile au fost arestați 1.000 de cetățeni pentru că nu purtau măști și pentru călătorii „neesențiale”.

Valul de arestări a iscat și critici din partea opoziției, guvernul fiind acuzat că se folosește de pandemie pentru a aresta activiști politici, fapt deja negat de autorități. Pe 31 iulie, grupurile civice au anunțat organizarea unui protest de amploare față de mandatul președintelui Emmerson Mnangagwa, cerându-se demisia sa.

În statul Zinbabwe s-au înregistrat, până în prezent, peste 1.500 de cazuri de COVID-19, dar poliția a avertizat că își va intesifica eforturile privind asigurarea respectării restricțiilor, mai ales că cetățenii devin tot mai delăsători și neatenți. De asemenea, oamenii legii spun că au descoperit baruri ilegale unde se organizează concursuri de băut bere.

276 de persoane care ar fi trebuit să rămână în carantină au fugit din spațiile puse la dispoziție de guvern, iar câțiva au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Polițiștii au arestat 30 dintre fugari, inclusiv doi bărbați care și-au infectat familiile, potrivit presei locale.

Potrivit statisticilor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, pe continentul african, la 20 iulie 2020, cele mai multe cazuri de coronavirus se înregistrau în Africa de Sud, Egipt, Nigeria, Ghana şi Algeria.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: Un cuplu de sud-africani au organizat un maraton la balconul apartamentului

loading...

Comments are closed.