Alte știri

Peste 100 de mii de chișinăuieni au fost vaccinați până în prezent împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria  Chișinău informează că pe teritoriul municipiului au fost vaccinați până în prezent peste 95 de mii de cetățeni, cu prima doză de ser și cca 18 mii și cu a doua doză (conform datelor din 30.05.2021).

De asemenea, în cadrul Maratonului de vaccinare Chișinău de la Palatul Republicii (28-30 mai 2021) au fost imunizați cca 3800 de oameni cu prima doză și  cca 1800 cu a doua doză. Totodată, prin intermediul punctelor mobile lansate recent (troleibuz și autobuz), au fost imunizate 865 de persoane.

În context, e de menționat că luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, Primarul General, Ion Ceban, a adus mulțumiri tuturor responsabililor de buna organizare și desfășurare a Maratonului, inclusiv cetățenilor care au venit să se imunizeze, contribuind astfel la creșterea imunității colective în municipiul Chișinău.

Procesul de imunizare a populației împotriva COVID-19 în municipiul Chișinău continuă și în prezent, prin intermediul celor 70 de puncte de vaccinare existente în capitală și în suburbii. Imunizarea antiCOVID-19 este gratuită și disponibilă pentru toți doritorii, indiferent de viza de reședință sau locul de trai în toate instituțiile medicale de asistență medicală primară, Centrul municipal de vaccinare Chișinău și prin intermediul echipelor mobile.

Municipiul Chișinău rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită prin infecția COVID-19, deși începând cu cea de-a 12-a săptămână a anului 2021, se atestă o scădere a numărului de cazuri înregistrate săptămânal.

Potrivit ultimelor decizii a Comisiei Extraordinare în Sănătate Publică mun. Chișinău din 27 mai, în municipiul Chișinău a fost stabilit gradul de alertă „COD GALBEN” cu menținerea măsurilor de sănătate publică, conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou (Versiunea 2).

Conform situației la ziua de 30 mai 2021, bilanțul cazurilor confirmate cu coronavirus pe teritoriul municipiului a ajuns 106341, dintre care 103 409 pacienți recuperați  și 1887decese.

loading...

Comments are closed.