Social

Peste 1130 șoferi au fost sancționați în weekend pentru încălcarea regulilor rutiere! Ce încălcări sunt cele mai frecvente?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-o sinteză de weekend, Inspectoratul Național de Patrulare al IGP a publicat totalurile activității instituției. Concluzia este că șoferii continuă să conducă cu viteză excesivă și în stare de ebrietate.

Deși INP desfășoară în permanență acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, unii șoferi nu conștientizează de consecințele acestora și continuă să urce în stare de ebrietate la volan, sau să se deplaseze cu o viteză mult peste limita acceptată.

În doar 2 zile, peste 1 130 de șoferi au fost documentați de angajații INP conducând cu abateri legale, dintre care, circa 518 de conducători auto au depășit limita de viteză, iar alții 42 au fost depistați la volan în stare de ebrietate. Totodată, inspectorii de patrulare au intervenit la 153 de solicitări din partea cetățenilor. În această perioadă au avut loc 12 de accidente rutiere grave, soldate cu 15 persoane traumatizate.

În acest context, INP, menționează că atât conducerea sub influența băuturilor alcoolice, cât și depășirea limitei de viteză reprezintă principale cauze ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

loading...

Comments are closed.