Peste 1200 de familii și tineri necăsătoriți au cumpărat apartamente cu ajutorul programului “Prima Casă”

programul prima casa, locuinte tineri, locuinte ieftine, credit la locuinte, locuinte pentru tineri, credit ipotecar, guvernul republicii moldova, pavel filip, ministerul finantelorDeja 1164 credite acordate prin Prima Casă și alte 14 cereri aprobate în Republica Moldova, guvernul filip pdm, partidul democrat, legi prlament candu, arena chisinau drumuri bune reforme 

Numărul locuinţelor cumpărate în cadrul programului ”Prima Casă” a depăşit cifra de 1200, la mai puţin de zece luni de la lansare. Guvernarea afirmă că datorită proiectului sute de familii, care intenţionau să plece în străinătate, au rămas acasă. Este şi situaţia familiei Gherghelaș, care de câteva luni s-a mutat în propriul apartament din cartierul Poșta Veche al Capitalei.

Veaceslav și Maria Gherghelaș, împreună cu fiica lor de patru ani s-au mutat în sfârșit în casa lor după șase ani de chirie. Capul familiei povestește că în sfârșit nu va mai veni nimeni pe neprins de veste în casa lor cum făcea stăpânul apartamentului închiriat până acum, transmite Publika.md

Bărbatul, care este ofiţer la Inspectoratul General de Carabinieri, spune că dacă nu beneficia de Programul “Prima Casă” era gata să renunţe la uniformă.
Aveam intenția de a pleca peste hotarele țării însă consultându-mă cu familia, cu prietenii am decis că se poate de creat un viitor, aici, la noi în Republica Moldova”, a zis Veaceslav Gherghelaș, beneficiarul programului ”Prima Casă”. Apartamentul cumpărat costă 37 de mii de euro, iar acum familia achită o rată lunară de 4600 de lei, atât cât achitau până în prezent pentru chirie.

Treptat, rata ar putea fi redusă, deoarece familia este eligibilă şi pentru Programele “Prima Casă” 2 şi 3, destinate bugetarilor şi familiilor cu copii.

Le dăm un sfat și altor familii să-și cumpere propria casă, să rămână în țară, pentru că oricum e mai bine în țara ta, să fii acasă. E bine, fiindcă decât să arunci banii în vânt pe gazdă, mai bine plătești casa ta proprie”, a zis Maria Suvac, beneficiara programului ”Prima Casă”.

Programul guvernamental “Prima Casă” a fost lansat în martie 2018, la iniţiativa premierului Pavel Filip. Potrivit regulamentului, beneficiari ai proiectului pot deveni cetăţenii Republicii Moldova cu vârsta de până la 45 de ani, care sunt gata să vină cu un aport de minim zece la sută din preţul locuinţei. Statul oferă compensaţii bugetarilor, dar şi familiilor care au copii.

Valoarea creditelor acordate, până în prezent, celor 1200 de beneficiari se ridică la peste 555 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share