Social

Peste 1500 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore. Cum au trecut frontiera

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 589 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 627 traversări persoane, dintre care 925 treceri la frontiera moldo-română, 508 treceri la frontiera cu Ucraina și 194 treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 770 traversări persoane;
PTF Otaci –  206 traversări persoane
PTF Aeroportul Chișinău – 194 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 168 traversări persoane;
PTF Sculeni – 91 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– un conațional documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilație, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice;
– o persoană a încălcat regimul zonei de frontieră;
– un conducător auto a încălcat regulile de folosire a vinietelor.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 589 persoane și completate 1 627 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 326 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Nicio persoană nu a prezentat simplome ale infecției de tip Covid-19.

La intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, au fost înregistrați cei 239 de cetățeni moldoveni care se întorceau din Franța. Până în PTF Albița (Ro) au fost transportați cu trei autocare, iar trecerea frontierei moldo-române a fost realizată pe jos. În timpul controlului de frontieră, fiecare conațional a completat fișa epidemiologică și a semnat declarațiile pe propria răspundere privind regimul de autoizolare pentru 14 zile, dar și cea de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020.  Urmare a termometriei efectuate niciun conațional nu prezenta stare febrilă. La ieșirea din PTF Leușeni cetățenii au fost preluați de patru autocare pentru deplasare pe teritoriul țării.

 

 

 

loading...

Comments are closed.