Social

Peste 200 de locuitori al capitalei au sunat la Primărie să anunțe că vecinii lor dețin butelii de gaz

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele două zile, peste 200 de chișinăuieni au sunat la Dispeceratul central municipal pentru a semnala cazuri de folosire în apartamente a buteliilor cu gaz lichefiat, lucru interzis de Lege.

Adresele semnalate vor fi verificate, iar autoritățile municipale vor încerca să convingă locatarii să renunțe la aceste instalații, care le pun viața în pericol.

Persoanele care dețin informații similare sunt îndemnatesă anunțe autoritățile municipale non-stop, prin intermediul Dispeceratului Central municipal, la numerele de telefon (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04. „Dispeceratul va transmite informațiile parvenite către preturile de sector, Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, alte subdiviziuni și servicii de profil”, scrie Realitatea.

La Primăria capitalei va fi creată o Comisie specială care va evalua consecinţele deflagraţiei produse sâmbătă noaptea în blocul de locuinţe nr. 11/5 de pe bd. Moscova. Comisia respectivă va verifica locuinţele care au avut de suferit şi va evalua pagubele suportate de către proprietari.

În acelaşi timp, în cadrul preturilor de sector vor fi constituite comisii speciale care vor examina cazurile de folosire ilicită a buteliilor de gaz lichefiat în încăperile amplasate în blocurile de locuinţe din municipiul Chişinău. Din comisiile respective vor face parte reprezentanţii preturii de sector, ai Direcţiei generale-locativ comunale şi amenajate, Serviciului  Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, Inspectoratului General de Poliţie şi Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică. Comisiile în cauză vor verifica blocurile locative pentru a depista cazurile de folosire ilicită a buteliilor cu gaz lichefiat şi vor întreprinde măsurile de rigoare pentru înlăturarea riscurilor ca urmare a exploatării acestora.

De asemenea, potrivit Primăriei, agenţii economici vor fi informaţi suplimentar despre interzicerea folosirii neautorizate a buteliilor cu gaz lichefiat în activitatea de comerţ şi prestări servicii. Unităţile de comerţ ambulant amplasate în zonele publice  din oraş care folosesc ilegal buteliile cu gaz lichefiat vor fi evacuate de către preturile de sector.

Deciziile au fost luate astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, convocată de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Amintim că, în urma exploziei produse în blocul de locuinţe de pe bd. Moscova, 11/5 din sectorul Râşcani au fost avariate șase apartamente. Toţi locatarii din cele 120 de apartamente din blocul locativ sunt evacuaţi. La moment, 18 persoane sunt cazate în unul din spitalele din Chişinău.

În total, patru oameni și-au pierdut viața, iar alte nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

loading...

Comments are closed.