Alte știri

Peste 28 miliarde de lei au fost acumulate la bugetul public național în primele cinci luni ale anului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În primele cinci luni ale anului 2021 la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 28,1 miliarde de lei, fiind în creștere cu 4,8 miliarde de lei față de perioada similară a anului trecut, informează Ministerul Finanțelor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În același timp, cheltuielile au constituit 31,1 miliarde de lei, mai mari cu 4,5 miliarde de lei față de aceeași perioadă a anului 2020. Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 3,0 miliarde de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 8,7 miliarde de lei.

Totodată, veniturile bugetului de stat în primele cinci luni a anului 2021 au constituit 17,4 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut acestea s-au majorat cu 3,4 miliarde de lei.

De asemenea, veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat au constituit 7,7 miliarde de lei, cu 1,5 miliarde mai mult față de perioada respectivă a anului trecut, iar veniturile administrare de către Serviciul Vamal au constituit 10,2 miliarde de lei, fiind în creștere cu 2,0 miliarde de lei comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 21,3 miliarde de lei, mai mari cu 3,1 miliarde comparativ cu perioada similară a anului trecut. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 3,9 miliarde de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat  au constituit 5,6 miliarde de lei.

loading...

Comments are closed.