Peste 300 de persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic, arestate în Turcia

Autorităţile turce au arestat 304 de persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic, în cursul unei operaţiuni desfăşurate în 32 de provincii, a anunţat vineri ministrul de Interne turc, Ali Yerlikaya, scrie Agerpres.ro

Majoritatea suspecţilor au fost arestaţi în Istanbul, Ankara şi Izmir, cele mai mari trei oraşe din Turcia, a scris Yerlikaya pe platforma X (fosta Twitter). Potrivit acestuia, „Operaţiunea Heroes-34” a fost desfăşurată simultan în 32 de provincii ale ţării.

„Pentru pacea şi unitatea poporului nostru, nu vom permite vreunui terorist să deschidă ochii. Ne vom continua lupta cu eforturi intense din partea forţelor noastre de securitate”, a spus ministrul turc.

La apogeul său în 2014, Stat Islamic controla o treime din suprafaţa Irakului şi a Siriei. În prezent, jihadiştii continuă să comită atacuri în acea regiune.

De asemenea, au avut loc numeroase atacuri şi în Turcia, inclusiv cel comis într-un club de noapte din Istanbul pe 1 ianuarie 2017, soldat cu 39 de morţi.

Turcia efectuează constant operaţiuni pe teritoriul său şi în nordul Irakului contra Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de Ankara, Uniunea Europeană şi SUA.

Total
0
Shares
Total
0
Share