Peste 4 000 de observatori vor monitoriza ca aceste alegeri în Moldova să se desfășoare corect!

Peste 4 000 de observatori vor monitoriza ca alegerile din Moldova să se desfășoare corect, cec alina rusu, comisia electorala centrala, pdm plahotniuc, alegeri libere si corecte 24 februarie, 

Peste 4.000 de observatori naționali și internaționali au fost acreditați de Comisia Electorală Centrală (CEC) în vederea monitorizării alegerilor parlamentare de duminică, 24 februarie curent. Ultimii observatori au fost acreditați la ședința de astăzi a CEC.

După ședință, președintele CEC Alina Russu a declarat că în ziua de 24 februarie procesul electoral va fi monitorizat de 3.412 observatori naționali acreditați din partea a 20 de organizații obștești și 776 observatori internaționali desemnați de 57 de instituții internaționale.

Mai exact, CEC a acreditat 35 observatori din partea 17 autorități electorale din alte state, 114 persoane din partea a 9 organizații obștești din 7 țări, 107 persoane din partea a 20 misiuni diplomatice și 486 persoane din partea instituțiilor guvernamentale sau organizațiilor internaționale.
 
Potrivit Codului Electoral, pe lângă observatorii acreditați de CEC, fiecare concurent electoral poate solicita consiliilor electorale de circumscripție acreditarea observatorilor săi în secțiile de votare ale circumscripției arondate.
Total
0
Shares
Total
0
Share