Social

Peste 50 de mii de persoane bolnave de diabet zaharat au primit glucometre gratuite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 51 de mii de moldoveni, care suferă de diabet zaharat au primit glucometre gratuite. Dispozitivele au ajuns la beneficiari din nordul şi sudul ţării. În următoarea lună, glucometre gratuite vor primi încă 49 de mii de persoane din alte şapte raioane din centrul ţării. Campania de distribuire a dispozitivelor va dura până la sfârşitul lunii iunie.

Beneficiarii spun că dispozitivele îi scutesc de drumul obositor până la medici, pe care trebuiau să îl facă săptămânal. După ce au primit glucometrele, beneficiarii spun că doar în cazul unor neclarități se vor adresa la medici. Totuși, înainte să le utilizeze, toți bolnavii sunt instruiți de medicii de familie, transmite Publika.md

Glucometrele sunt distribuite prin intermediul Poștei Moldovei, o angajată a oficiului poștal a povestit că în perioada achitării pensiiilor, un poștaș reușește să repartizeze multe glucometre, fără să facă drumuri în plus.

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări Medicale spun că pentru această campanie, au fost alocate 25 de milioane de lei. În următoare lună, glucometre gratuite vor primi beneficiari din Ialoveni, Orhei, Rezina, Dubăsari şi Chişinău.

loading...

Comments are closed.