Peste 60% din moldoveni consideră că măsurile întreprinse de autorități, în contextul pandemiei COVID-19, au fost corecte

Aproape 60 % din moldoveni consideră că autoritățile au întreprins măsuri adecvate în lupta cu virusul de tip nou COVID-19, arată datele studiului sociologic, realizat de CBS-AXA în cadrul unei inițiative globale a Gallup Internatiol Association.

Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 11-13 martie. La acel moment autoritățile au decis să închidă instituțiile de învățământ.

Potrivit sondajului, 56,9% dintre bărbați și 60,1 la sută din femei au spus că măsurile luate de autorități sunt adecvate. Dacă să facem o analiză după criteriul rural/urban, atunci 52,4% dintre persoanele care locuiesc în orașe și 64,4% dintre cei de la sate au răspuns pozitiv.

La sondaj au participat 502 persoane, cu vârsta de peste 18 ani, din 13 regiuni geografice ale țării. Sondajul a fost realizat la telefon, iar marja de eroare este de 4,4 la sută. Finanțarea a fost efectuată din sursele CBS-Research.

Citește și: FOTO // ACCIDENT în capitală: Mai multe mașini s-au ciocnit în lanț pe strada Alecu Russo

Total
0
Shares
Total
0
Share