Social

Peste 6000 de mame au primit indemnizații majorate la nașterea copilului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În primele trei luni ale acestui an au fost acordate peste 6000 de indemnizații majorate la nașterea copilului, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, începând cu 1 ianuarie curent a fost majorat cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului atât pentru primul copil, cât şi pentru copilul următor, care în prezent constituie 6303 lei. De asemenea, a fost majorată indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la vârsta de 3 ani de la 540 la 640 lei și indemnizația lunară de suport pentru creștere până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni de la 270 lei la 320 lei.

La fel, au fost majorate alocațiile pentru copiii plasați în serviciul de asistență parentală profesionistă şi case de copii de tip familial.

Conform sursei citate, în scopul susținerii familiilor tinere, la finele anului trecut autorităţile au lansat programul „O nouă viață”, iar de atunci circa 13 mii de mame au primit cutii cu bunuri pentru nou-născuţi.

Datele statistice au fost făcute publice în contextul marcării Zilei internaționale a familiei, sărbătorită astăzi în Republica Moldova şi mai multe ţări.

loading...

Comments are closed.