Externe

Peste 80 000 de oameni au fost evacuați în provincia chineză Sichuan din cauza ploilor torenţiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 80 000 de persoane au fost evacuate în provincia chineză Sichuan (sud-vest) din cauza ploilor torenţiale şi a inundaţiilor, informează Digi24.ro

Nivelul apelor celor mai multe dintre râurile din provincie a depăşit pragul de avertizare ca urmare a ploilor torenţiale care au căzut de vineri până duminică.

Un baraj de acumulare din oraşul Dazhou a depăşit limita de inundaţie cu 2,2 metri, potrivit agenţiei oficiale China News Service.

Potrivit estimărilor, peste 440 000 de persoane au fost afectate de inundaţii în şase oraşe de pe teritoriul provinciei.

Postul public de televiziune CCTV a anunţat sâmbătă că ploile torenţiale au provocat deja pagube de 250 de milioane de yuani (38,57 milioane de dolari) în provincia Sichuan, unde 45 de locuinţe au fost distruse, iar 118, grav deteriorate.

China este în mod frecvent lovită de precipitaţii abundente în timpul verii, iar experţii au avertizat că este necesară de acum îmbunătăţirea capacităţii de rezistenţă a oraşelor în contextul înmulţirii episoadelor de vreme extremă.

Citește și: Doi bărbați au fost omorâți de tren în timp ce își comemorau fratele ucis în același loc tot de un tren

loading...

Comments are closed.