Alte știri

Peste 80 de milioane de copii sunt în pericol. Pandemia de COVID-19 a întrerupt programele de vaccinare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pandemia de COVID-19 a întrerupt programele de imunizare a copiilor împotriva diverselor boli precum difterie, rujeola și poliomielită. Nu a fost o decizie luată în mod oficial, dar părinții s-au temut să-i ducă pe cei mici la doctor, ca să nu se infecteze cu noul coronavirus, relatează Digi24.ro

Cel puțin 80 de milioane de copii sub vârsta de 1 an riscă să facă boli precum difterie, rujeolă sau poliomelită din cauza întreruperii programelor de vaccinare. Estimarea aparține mai multor organizații, precum Gavi, OMS și UNICEF, ale căror date arată că cel puțin 68 de țări s-au confruntat cu astfel de situații.

Și în România au fost semnalate în această perioadă discontinuități în această privință. Medicii de familie au semnalat în repetate rânduri că nu au putut vaccina copiii împotriva rujeolei.

Un motiv pentru care imunizarea copiilor a fost una scăzută l-a reprezentat și teama de noul coronavirus. Mulți părinți au preferat să amâne vaccinarea până când pericolul infecției cu noul coronavirus se va diminua.

Statisticile arată că, odată cu scăderea vaccinării, a crescut numărul îmbolnăvirilor. Ultima raportate a Centrului de Control al Bolilor Transmisibile arată că în la noi în țară au fost raportate, doar de la începutul lunii până acum, peste 220 de cazuri de rujeolă.

Săptămâna viitoare, Organizația Mondială a Sănătății va veni cu noi recomandări statelor cu privire la menținerea serviciilor esențiale pe durata pandemiei, inclusiv cu privire la efectuarea vaccinărilor în condiții de siguranță.

Citește și: Studiu // Coronavirusul preferă un anumit tip de climat? La ce temperaturi se răspândește virusul cel mai ușor

loading...

Comments are closed.