Economie

Peste două mii de locuri de muncă au fost prezentate la un Târg de cariere desfășurat în capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot alege una dintre cele circa două mii de posturi vacante prezentate de peste 50 de companii la Târgul de cariere, deschis astăzi la Palatul Național „Nicolae Sulac” din capitală, informează MOLDPRES.

La această ediție, organizatorii se așteaptă să participe peste 4000 de persoane interesate de piața muncii. Acestea vor avea ocazia să discute față în față cu angajatorul și să aleagă cele mai avantajoase oferte de muncă.

Unul dintre responsabilii de organizarea târgului, Alina Agafiței, a declarat pentru agenție că la eveniment sunt prezentate locuri vacante din mai multe domenii, inclusiv financiar-bancar, contabilitate, audit, IT, transport, turism, automotive, industria alimentară, publicitate și media. Pe lângă posturile de muncă vacante expuse, angajatorii mai propun și stagii plătite.

Totodată, persoanele interesate pot să participe gratuit la un workshop de orientare în carieră. Una din noutățile ediției actuale a târgului este amenajarea unei zone de jocuri la calculator. Doritorii au ocazia să participe gratuit la acestea și chiar să câștige premii în valoare totală de 2500 de euro.

La Târgul de cariere participă și administrația publică locală din Chișinău, care propune 1200 de locuri de muncă vacante în diverse domenii. Municipalitatea este în căutare de profesori, educatori, dar și de angajați în cadrul Primăriei municipiului Chișinău și a subdiviziunilor sale.

De asemenea, la Târg vor fi prezenți reprezentanți ai Î.M. „Regiei Transport Electric Chișinău”, care angajează 200 de conducători de troleibuz și taxatori. Și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” propune 107 locuri de muncă pentru șoferi, taxatori și lăcătuși auto. Totodată, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” oferă peste 150 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați și șoferi.

Târgul de cariere va fi deschis pe parcursul zilelor de astăzi și mâine. La ediția precedentă a evenimentului, organizată în toamna anului trecut, au participat peste 2500 de tineri, iar potrivit organizatorilor, 80 la sută dintre vizitatorii care au aplicat la funcțiile vacante expuse au reușit să se angajeze în câmpul muncii.

loading...

Comments are closed.