Actualitate

Peter Michalko declară că Banii planificați pentru recepția dedicată Zilei Europei vor fi redirecționați către medici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegația Uniunii Europene a decis ă doneze resursele financiare planificate pentru recepția dedicată Zilei Europei, care este organizată în fiecare an, să fie redirecționate către personalul medical al serviciului de urgență.

Anunțul a fost făcut de Excelența Sa Ambasadorul UE în R. Moldova Peter Michalko.„În acest an nu putem să fim împreună la recepția tradițională, cu prilejul Zilei Europei pentru că respectăm restricții în timpul pandemiei.

De aceea, noi la Delegația Uniunii Europene am decis să donăm resursele financiare planificate pentru aceasta receptie către cei care se află, zi de zi, pe linia întâi în lupta cu COVID-19, și anume personalul medical dal serviciului de urgență.

Colaboram cu Asociația Națională a Restaurantelor din Moldova, ca restaurantele locale din țară să livreze bucate calde săptămâna viitoare personalului medical al Serviciului Național de Urgență din țară.

Cu acest gest modest vrem sa exprimam gratitudinea noastra. Și recepția o sa o organizam cand trece aceasta pandemie”, a scris Excelența sa pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Ziua Europei este marcată în fiecare an la data de 9 mai, începând din anul 1985, când în cadrul Consiliului European de la Milano s-a luat această decizie. Data marchează ziua în care a fost pronunțată ”declarația Schuman”.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // 139 cazuri de infecție cu COVID-19 și alte 2 decese înregistrate astăzi

loading...

Comments are closed.