Peter Michalko se arată mulțumit de solidaritatea din societatea moldovenească în lupta cu COVID-19

Șeful Delegației UE în Republica Moldova Peter Michalko este de părere că autoritățile Republici Moldova trebuie să pună în prim plan lupta cu COVID-19, ulterior interesele politice.

„Nu are niciun loc încercarea de a utiliza această situație pentru scopuri politice. Sunt multe declarații care nu se bazează pe nicio apreciere reală. Acum nu este timpul, acum este nevoie de unitate și acțiuni ale factorilor politici pentru a ajuta societatea să fie depășită criza. Este important și vedem în multe țări că politicienii sunt capabil să înțeleagă aceasta. Sunt cazuri când aceste lucruri nu se întâmplă. Este necesar ca țara să iasă din această criză și să nu fie aprofundată criza din cauza atitudinilor politice”, a declarat Peter Michalko în cadrul emisiuni „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Șeful Delegației UE în Moldova afirmă că asistă în prezent la o mobilizare masivă a societății prin care se încercă să ajute autoritățile să treacă peste pandemia de COVID-19.

„Am văzut implicarea individuală a celor care trăiesc aici și susțin societatea civilă în activitățile de solidaritate, chiar și firme mici care fac ce pot în obținerea materialului medical, oferirea unor altor forme de susținere. Este un mare val de solidaritate care se simte și în Europa, și pe care-l văd și îl apreciez și în Republica Moldova”, a menționat Peter Michalko.

Oficialul european precizează că odată ce pandemia va trece, Republica Moldova trebuie să revină pe calea reformelor pentru prosperitatea cetățenilor săi.

„Reformele vor fi necesare și după această criză pentru că Republica Moldova trebuie să fie un loc bun pentru cetățenii săi, care să se bucure de prosperitate, dar și de justiție corectă. Relația dintre UE și Republica Moldova va fi foarte importantă și în continuare, și faptul că cu trei săptămâni în urmă au fost comunicate și obiectivele Parteneriatului Estic pentru perioada următoare este un fapt potrivit. Cred că este important că cele cinci obiective comunicate sunt cele care ne vor ajuta să depășim criza, dar și să dezvoltăm societatea”, a adăugat Peter Michalko.

Citește și: Igor Dodon: Slujbele religioase de Paște vor fi transmise în direct de televiziunea și radioul de stat

 

Total
0
Shares
Total
0
Share