Alte știri

Petrenco: Năstase riscă amendă de 500 de euro pentru live-ul din Frankfurt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, decepționat de decizia Maiei Sandu de a înainta candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, a postat ieri, pe pagina sa de Facebook o transmisiune live în care își exprima păsul în timp ce se plimba prin ploaie pe o stradă din orașul german Frankfurt, infomrează Știri.md

Nu se cunoaște când anume a ajuns acesta în Germania, dar, dacă a făcut-o cu mai puțin de cinci zile înainte, ar putea risca o amendă de 500 de euro (10.500 de lei).

Despre aceasta a atras atenția fostul deputat comunist Grigore Petrenco, anunțat în căutare în Moldova și stabilit de mai multă vreme și el în Germania.

„Pentru toți cei veniți în Germania din zone epidemice cu risc sporit este stabilită izolarea obligatorie. Se poate ieși doar în a șasea zi având testul negativ (n.r. la COVID-19). Altfel – 10 zile (n.r. de izolare).

Este interesant, atunci când domnul Năstase face transmisiuni live pe fundalul unui peisaj urban german, el înțelege că aceasta este o încălcare a măsurilor de izolare?

În landul Hessa amenda pentru aceasta este de 500 de euro, iar pentru încălcarea repetată – 25.000 euro. Aici nu e Moldova – legea e una pentru toți!”, a scris Petrenco în postarea sa.

Examinând transmisiunea live de ieri, 17 martie, ne convingem că într-adevăr este vorba despre orașul german Frankfurt pe Main din landul Hessa.

Mai exact, Andrei Năstase s-a plimbat pe strada Triebstrasse, în spatele său putând fi identificat Hotelul Borger (Triebstrasse 50) sau făcând un popas, așteptând culoarea verde a semaforului de la intersecția Triebstrasse cu Barbarossastrasse, fapt care este ușor confirmat navigând pe harta Google.

Totuși, nu se cunoaște exact când anume a ajuns Andrei Năstase în capitala landului german Hessa.

Este cert că pe 8 martie liderul Platformei DA se afla la Chișinău, atunci când a împărțit flori pe străzile Capitalei cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor.

Pe 9 martie acesta a participat la o emisiune realizată la fel la Chișinău, iar de atunci, nu se cunoaște dacă a mai fost în Moldova sau deja în altă parte atunci când, pe 10 martie, a postat pe Facebook o felicitare adresată deputatei Maria Ciobanu care și-a sărbătorit ziua de naștere sau pe 13 martie, când își exprima îngrijorarea în legătură cu stare de sănătate a trollilor pe care îi vedea „tot mai puțin activi pe Facebook”.

La fel, Andrei Năstase nu a participat la consultările cu președintele Maia Sandu din 16 martie, iar ieri, 17 martie, deja se afla în Frankfurt.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Reacția lui Dodon, după decizia CC: Cei care vor împinge țara spre anticipate trebuie să își asume pierderile omenești

loading...

Comments are closed.