Externe

Petro Poroşenko, de Ziua Independenţei: „Ucraina rupe toate legăturile cu Imperiul Rus şi cu URSS”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că Ucraina renunţă la toate elementele care o legau de Imperiul Rus și de Uniunea Sovietică. Potrivit agenţiei RBC, liderul ucrainean a făcut o declaraţie în acest sens la parada militară organizată, vineri, la Kiev, de Ziua Independenţei Ucrainei.

„Sarcina societăţii noastre şi a autorităţilor alese de aceasta este să asigure o independență ireversibilă şi o Ucraină mare și puternică, fără perspectiva revenirii în sfera de influență a Rusiei” – a afirmat Poroşenko, în faţa celor prezenţi la parada militară de la Kiev.

Petro Poroşenko a mai declarat că autorităţile ucrainene sunt determinate să pună capăt apartenenţei nenaturale și necanonice a comunității ortodoxe ucrainene la Biserica Rusă.

„Problema obţinerii Tomosului de autocefalie de către Biserica Ortodoxă a Ucrainei trece dincolo de cadrul religios şi este o chestiune similară consolidării armatei, protejării limbii, luptei pentru aderarea la UE și la NATO. Este încă un punct de reper strategic pe drumul nostru istoric” – a afirmat președintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Amintim că Ucraina și-a proclamat independența de URSS pe 24 august 1991.

loading...

Comments are closed.