Politică

Petru Burduja: ”Pe primul loc trebuiau puse așteptările cetățenilor și nu majorarea cheltuielilor pentru întreținerea Guvernului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noua guvernare trebuia să pună pe primul loc așteptările cetățenilor și nu majorarea cheltuielilor pentru întreținerea Guvernului. Opinia a fost expusă de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Petru Burduja, vicepreședintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, invitat în studioul Sputnik Moldova, informează Primul.md

Potrivit parlamentarului, majorarea numărului de ministere în Cabinetul de Miniștri ce urmează a fi condus de Natalia Gavrilița va atrage cheltuieli suplimentare din bugetul de stat.

”E vorba de clădiri, personal, multe alte servicii auxiliare pe care le vor atrage aceste ministere și care vor fi achitate din bugetul public național. (…) Noi credem că se putea începe cu ceea ce este, mai mult ca atât că suntem într-o perioadă vulnerabilă. Practic, din decembrie nu am avut un Guvern. Sunt mai multe lucruri care trebuie puse la punct. În primul rând sunt așteptările alegătorilor, care sunt foarte mari”, a declarat Burduja.

Noua structură a Guvernului de dreapta va avea mai multe ministere. Numărul acestora va crește de la nouă la 13. De asemenea, se va majora și numărul vicepremierilor fără portofolii. În noul arc guvernamental va apărea și funcția de vicepremier pentru Digitalizare.

Citește și: Cine sunt milionarii din viitorul Guvern al Nataliei Gavrilița

loading...

Comments are closed.