Petru Macovei și Valeriu Pașa, afiliați PAS, au fost numiți în funcția de membri ai Consiliului Centrului de Propagandă

Petru Macovei (59 de voturi) și Valeriu Pașa (58 de voturi), afiliați PAS, au fost numiți în funcția de membri ai Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării (Centrul de propagandă), pentru un termen de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat consecutiv. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 59 de deputați.

Candidaturile lui Petru Macovei și Valeriu Pașa au fost selectate urmare a unui concurs public, organizat de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. În total, 21 de persoane și-au exprimat interesul pentru participare la concurs. 12 persoane au depus dosarele de participare. În urma examinării acestora, șapte candidați au fost admiși la interviu. Candidaturile lui Valeriu Pașa și Petru Macovei au fost votate de majoritatea membrilor aleși ai Comisiei și propuse spre numire în plenul Parlamentului.

Potrivit Lilianei Onofrei, Petru Macovei a fost propus de către API, iar Valeriu Pașa a fost propus de către Watchdog. Astfel, ei înșiși s-au propus în funcții de stat.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării (Centrul de propagandă) a fost creat în luna iulie a acestui an. Instituția are misiunea de a consolida și îmbunătăți eforturile interinstituționale în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și împotriva acțiunilor coordonate de răspândire a mesajelor, narațiunilor, comunicărilor care prezintă pericol sau pot periclita realizarea intereselor naționale. Centrul își desfășoară activitatea în vederea promovării intereselor naționale, inclusiv a menținerii păcii, consolidării democratice, coeziunii sociale, aderării la Uniunea Europeană. Consiliul Centrului este constituit din 11 membri. Doi dintre ei, reprezentanți ai societății civile, sunt selectați prin concurs de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului și sunt confirmați de Parlament.

Total
0
Shares
Total
0
Share