Externe

Piața Auto: scad vânzările de mașini diesel în Germania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tendinţa de scădere a vânzărilor de autoturisme echipate cu motoare diesel în Germania s-a agravat în martie, prima lună care a urmat după ce un tribunal german a decis că autorităţile locale pot interzice accesul vehiculelor diesel mai vechi. Potrivit datelor publicate miercuri de Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor (KBA), vânzările de autoturisme diesel în Germania, cea mai mare piaţă auto din Europa, au scăzut cu un sfert luna trecută, după o scădere de 19,5% în luna februarie şi una de 17,6% în luna ianuarie.

În luna februarie, cel mai important tribunal administrativ din Germania a decis că oraşele au dreptul de a interzice circulaţia celor mai poluante autovehicule diesel pentru a combate poluarea aerului. Pentru a evita scăderea vânzărilor de automobile diesel, producătorii auto, inclusiv Volkswagen şi Daimler, au prelungit stimulentele pentru cumpărătorii de noi automobile diesel. Însă, îngrijorările cu posibile restricţii de circulaţie şi oferta limitată de vehicule echipate cu cea mai nouă generaţie de motoare diesel Euro 6d vor afecta vânzările în lunile următoare, susţin analiştii.

„Pentru moment, vânzările de noi automobile diesel nu îşi vor reveni. Mai degrabă, trendul descrescător va continua în lunile următoare”, a prognozat Fuss, adăugând că ponderea ocupată de automobilele diesel în vânzările totale de automobile din Germania va scădea până la 25% de la 31% în prezent.

La nivel mondial există o reacţie negativă faţă de automobilele echipate cu motoare diesel după ce, în luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut că a utilizat un software pentru a ascunde standardele de emisii poluante. Acest scandal s-a extins la nivelul întregii industrii şi a stimulat investiţiile în vehiculele electrice.

loading...

Comments are closed.