Piața de prelucrare a metalelor, ținta unor fărădelegi: Un grup de procurori, implicați în instituirea monopolului

Invitat în cadrul unei emisiuni, Ion Drăniceru, care este și președintele Asociației Moldovenești de Reciclare și Prelucrare a Metalelor Feroase și Neferoase, bate alarma și susține că piața de prelucrare a metalelor este ținta unor fărădelegi ce pot afecta sectorul metalelor din Republica Moldova. În plus, potrivit omului de afaceri, există premise ca unii antreprenori să fie favorizați în detrimentul consumatorilor.

În cadrul emisiunii Obiectiv, președintele AMRPMFN, Ion Drăniceru, a menționat că omul de afaceri și beneficiarul efectiv al companiei ”Sofilarix Plus”, Valentin Eșanu, ar denigra intenționat imaginea Asociației.

Mai mult, Drăniceru acuză Procurorul care se ocupă de cazul dat, Vladislav Căruceru, că ar fi complice cu Valentin Eșanu, iar în urma acestor acțiuni conturile companiilor din domeniu au fost blocate, iar mai mulți angajați ai firmelor date au fost arestați fără temei.

Totodată, Președintele Asociației consideră că acum se încearcă să fie constituit un monopol pe piața metalelor feroase și neferoase, în favoarea omului de afaceri, Valentin Eșanu.

„Acum se instituie un real monopol pe piața metalelor, iar la cheremul acestuia urmează să fie Valentin Eșanu. El este o persoană care cu adevărat a stat la începutul acestei afaceri cu colectarea metalelor, o persoană care se cunoaște cu persoanele împotriva cărora a depus acuzații”, relatează Ion Drăniceru.

Din cele declarate în cadrul emisiunii ”Obiectiv” de către președintele AMRPFMN, omul de afaceri, Valentin Eșanu, prin intermediul organelor de investigație controlează piața metalelor, acest lucru fiind vizibil și după ce acesta a dispărut din vizorul public.

La final de emisiune, Ion Drăniceru a declarat că imaginea membrilor Asociației a fost intenționat denigrată, veniturile companiilor au scăzut considerabil din cauza că agenții economici refuză să le mai aducă metal feros, invocând motivul că ar putea avea probleme cu organele de anchetă.
Președintele asociației producătorilor de metal a menționat că membrilor asociației nu le rămâne decât să facă apel către Președinte, Parlament și misiunile diplomatice pentru a sesiza toate fărădelegile care se produc în așa-zisul dosarul ”Metalferos”.

Total
0
Shares
Total
0
Share