Alte știri

Piața specializată din strada Cărbunari, unde în prezent este comercializat material săditor și puiet avicol, va fi reamenajată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Piața specializată din strada Cărbunari, 9, gestionată de Î.M. „Piața Centrală”, unde în prezent este comercializat material săditor și puiet avicol va fi reamenajată.

O decizie în acest scop a fost aprobată marți de Consiliul municipal Chișinău.

Cheltuielile necesare pentru amenajare, cca 11 milioane de lei, vor fi suportate de Î.M. „Piața Centrală”, pentru a redirecționa pe teritoriul zonei de comerț a cca 300 de camioane de pe Calea Basarabiei, care comercializează ilegal materiale de construcție. În scopul direcționării mașinilor respective este necesar de amenajat o suprafață de 1,5 ha din teritoriul pieței.

În prezent, pe teritoriul pieței nominalizate sunt amplasate 2 pavilioane cu o suprafață totală de cca 3000m², unde se desfășoară comerțul sezonier cu material săditor și puiet avicol.

Măsura luată de Î.M. „Piața Centrală” va permite soluționarea problemei comerțului neautorizat pe Calea Basarabiei, fluidizarea traficul rutier în zonă și de a transforma Piața Avicolă într-o subdiviziune profitabilă.

loading...

Comments are closed.