Economic

PIB-ul Moldovei cu 5.2% mai mare decât în 2017. Creştere importantă cu 4.5% în 6 luni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Economia ţării noastre este în creştere. Produsul intern brut a înregistrat o creștere de peste cinci la sută în al doilea trimestru al acestui an. Ritmul este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Asta arată datele Biroului Național de Statistică.

Astfel, în trimestrul doi valoarea bunurilor şi serviciilor produse a însumat peste 44 de miliarde de lei, adică cu 5,2 % mai mult.

Ce mai mare pondere la formarea PIB-ului o are comerţul cu peste 20 la sută. Al doilea sector după importanţă este cel industrial cu o contribuţie la formarea Prodului Intern Brut de peste 15 la sută, transmite Publika.

Domeniul construcţiilor are o cotă în structura PIB de peste 10 la sută, iar agricultura – aproape şase la sută. Experţii de la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială prognozează pentru acest an o creştere continuă a PIB-ului până la 3,8 la sută.

„Săptămâna începe cu vești bune. În trimestrul II economia a crescut cu 5,2%, iar pe jumătate de an avem o creștere a PIB-ului de 4,5%. Cifrele nu mint. Ele ne spun că mergem în direcția corectă”, a scris premierul Pavel Filip într-o postare pe Facebook.

Amintim că potrivit Fondului Monetar Internaţional, spre sfârșitul anului PIB-ul Moldovei va ajunge la 163 miliarde de lei față de 160 de miliarde, cât era preconizat anterior.

În semestrul I 2018, Produsul intern brut a constituit în valoare nominală 81 775 mil. lei, preţuri curente de piaţă, fiind în creştere – în termeni reali – cu 4,5% faţă de semestrul I 2017.

loading...

Comments are closed.