Plăcuțe personalizate la prețuri prea mari: Cererea scade semnificativ din cauza costurilor

Numărul șoferilor care își comandă plăcuțe de înmatriculare cu numere personalizate este în scădere în ultimii doi ani din cauza costurilor prea mari, au precizat reprezentanții Agenției Servicii Publice pentru Radio Moldova. Potrivit instituției, prețul pentru aceste plăci începe de la 3 mii și poate ajunge până la 64 de mii de lei.

Anul trecut Agenția Servicii Publice a înregistrat aproximativ 1800 de cereri cu privire la obținerea unui număr de înmatriculare ce conține anumite simboluri solicitate, cu 400 mai puțini față de 2022, a precizat pentru Radio Moldova, specialistul de la secția de înmatriculare de la ASP, Victor Ursu. Acesta susține că în ultimii ani se atestă o scădere a celor care doresc plăcuțe personalizate.

În același timp, Victor Ursu a mai spus că prețul variază în funcție de combinațiile de litere și cifre solicitate, astfel, tarifele ajung de la 3 mii până la 64 de mii de lei.

„Combinația de cifre și litere, noi avem nomenclatoare sunt și pe site-ul oficial al agenției, totul depinde de combinația de trei cifre identice și trei numere identice este la prețul de 16 mii 500, combinația de trei litere identice, dintre care prima este zero e la preț de 19 mii 800, maximum, este combinația dintre litere cuvinte ajung la 63 de mii 800”, a menționat Victor Ursu.

Unii șoferi ne-au spus că și-ar dori o plăcuță de înmatriculare personalizată, dar tarifele sunt prea mari, depășindu-le pe cele din alte țări. Alții afirmă că nu văd o necesitate în acest lucru.

„Îmi pare cam scump peste 60 de mii de lei pentru o plăcuță personalizată, în România ar fi 180 de lei românești”;

„Sunt foarte scumpe, cine își permite!”;

„Nu aș da nici cinci mii de lei, de pară nu aș avea ce face cu banii, mai ales cu salariile noastre”, spun oamenii.

Potrivit ASP, cetățenii care își doresc un număr de înmatriculare ce conține anumite simboluri solicitate pot depune o cerere la subdiviziunile teritoriale de înmatriculare a transportului auto. O astfel de placă de înmatriculare este gata în trei zile lucrătoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share