Alte știri

Plăgile Australiei: După incendiile devastatoare, peste continent vine ciclonul Uesi

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce a fost invadată de incendiile devastatoare de acum câteva luni, coasta de est a Australiei este ameninţată, din nou, de ciclonul Uesi. În ultimele zile a plouat cu găleata. Mai multe străzi din statele New South Wales şi Queensland au fost inundate, sute de mii de oameni au rămas fără electricitate, iar vântul a doborât mai mulţi copaci.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Autorităţile au avertizat că precipitaţiile vor continua şi în zilele următoare. Riscul de inundaţii în oraşele de pe coasta de est a Australiei este destul de ridicat. Prin urmare, oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case.

„În ultima săptămână, am văzut că plajele își schimbă forma, odată cu furtuna. În acest weekend, mareele nu vor fi la fel de mari. Cu toate acestea, le recomandăm oamenilor să rămână vigilenţi, pentru că marea va fi destul de periculoasă”, a menţionat Mike Funnell
reprezentant al biroului de meteorologie.

Înainte de precipitaţiile abundente, statele New South Wales şi Queensland au fost arse de incendiile de vegetaţie. Autorităţile australiene au reuşit să oprească răspândirea flăcărilor abia în ianuarie, după mai bine de trei luni de la declanşarea calamităţii.

Citește și: Siria: Zeci de mii de refugiați doar în ultimele două zile

loading...

Comments are closed.