Politic

Plahotniuc a realizat visul lui Dumitru Alaiba, consilierul Maiei Sandu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un articol scris în noiembrie 2015, fostul consilier al lui Vlad Filat și actualul consilier al Maiei Sandu, Dumitru Alaiba, scria pe blogul său că are un vis care este realizabil, ca Guvernul Republicii Moldova să fie constituit doar din 10 ministere. În respectivul articol, Alaiba se arăta convins că nu un minister dedicat arată succesul unui domeniu, dar contează cât de vizionar este ministrul și calitatea politicilor promovate.

Alaiba mai scria că un minister în plus, înseamnă câteva milioane de lei în minus pentru bugetul de stat.

„Moldova a ajuns la o situație în care trebuie dimpotrivă, să reducă, să taie drastic aparatul birocratic – asta ne zic și partenerii externi și mediul de afaceri și oamenii cam tot de birocrație și șefi prea mulți s-au săturat. De aceea, participanți la discuții despre noi guverne ar trebui să stea la o masă și să se mai gândească cum să simplifice structura Guvernului, nu cum să mai formeze un minister, două, cinci. Și cea mai oportună ocazie de a simplifica structura Guvernului este anume la investirea unui nou Guvern.”, se spune în articol.

Chiar dacă propunerea a fost făcută în perioada când Alaiba deținea funcția de șef al Secretariatului Consiliului Economic al Prim-ministrului, aceasta a fost realizată abia în anul 2017, când Dumitru Alaiba nu mai deținea funcșia respectivă și PDM își asumase guvernarea.

Mai mult ca atât, guvernarea coordonată de Vlad Plahotniuc a redus numărul ministerelor chiar mai mult decât visa Alaiba în 2015, până la 9.

Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat noua structură a Guvernului pe data de 21 iulie 2017, atunci când oficial din cele 16 ministere câte erau, au rămas doar 9.

loading...

Write A Comment