Plahotniuc: Decizia politică de astăzi e demersul de a stopa orice închidere de școală!

 

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc a venit astăzi cu o propunere de a introduce un moratoriu asupra închiderii școlilor, decizie luată pe timpul ministrului Educației Maia Sandu. Și asta deoarece cei care au avut de suferit în urma acestei reforme au fost în primul rând elevii, profesorii, inclusiv părinții.

„Închiderea școlilor a fost un proces demarat de cei care au administrat educația anii precedenți. Oamenii mi-au scris mie personal și colegilor spunând ce se întâmplă după închiderea școlilor din localități. Orice reformă și orice optimizare trebuie să aibă o față umană și să pornească de la necesitățile oamenilor. Modul în care s-a desfășurat reforma în educație a avut multe calcule greșite și consecințe dramatice pentru zeci de comunități”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit liderului PDM, foarte mulți oameni din teritoriu au scris solicitări în adresa partidului și lui personal în legătură cu ceea ce se întâmplă după închiderea școlilor din localitățile lor. Mai mult, Plahotniuc a declarat că orice reformă și orice optimizare trebuie să aibă o față umană, și să pornească de la necesitățile oamenilor și realitățile sociale. Politicianul a mai spus că le dă dreptate oamenilor și recunoaște că modul în care s-a desfășurat în ultimii ani reforma în educație, a avut multe calcule greșite și, ca rezultat, consecințe dramatice pentru zeci și zeci de comunități.

„Mulți oameni de la sate, care au suferit de erorile reformei, trăiesc acum momente dramatice și noi ca guvernare trebuie să ne implicăm. Vrem să identificăm soluții de alternativă, de confort social. Decizia politică de astăzi e demersul de a stopa orice închidere de școală. Am decis să  instituim un moratoriu pe închiderea școlilor din țară. Nicio școală nu trebie închisă până nu vom analiza fiecare caz în parte. Nu spunem că reforma nu era necesară, dar avem semne mari de întrebare la modul cum a fost realizată”, a punctat președintele PDM.

Amintim că săptămâna trecută democrații au criticat și Codul Educației, spunând că acesta are mai multe lacune.

sursa foto: privesc.eu by Agora.md

Total
0
Shares
Total
0
Share