Politic

Plahotniuc face precizări asupra proiectului „Prima Casă”: pregătim a doua fază a proiectului!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul Briefingului săptămânal organizat de către Partidul Democrat din Moldova, liderul formațiunii Vlad Plahotniuc a făcut unele precizări în privința proiectului „Prima Casă”, proiect cu referire la care există mai multe neclarități în societate.

Astfel, după spusele președintelui PDM, proiectul „Prima Casă” are drept scop oferirea mai multor facilități funcționarilor publici și totodată atragerea noilor cadre pentru a munci la stat.

„Tot în ședința de astăzi, am fost anunțați, că mâine va fi lansat oficial programul „Prima Casă”. Mai multe detalii vor oferi mâine colegii din executiv. Eu însă vreau să vă comunic, că se lucrează deja la extensia acestui program, despre care am vorbit anterior, astfel, încât peste câteva luni să putem veni cu noi facilități, în special pentru funcționarii publici. Prin aceste facilități, vrem să-i încurajăm să rămână în sistemul bugetar. Totodată, extensia programului “Prima Casă” va constitui un motiv suplimentar pentru tinerii, care doresc să se angajeze în instituțiile statului. Acestea au fost câteva dintre temele discutate la ședința săptămânală a Partidului Democrat”, a comunicat preşedintele PDMVlad Plahotniuc.

Programul „Prima Casă” a fost aprobat de Parlament la sfârșitul anului trecut. La acesta pot aplica cetăţeni cu vârsta de până la de 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte imobile, precum și credite ipotecare.

Salariul trebuie să fie cel puțin dublu faţă de rata lunară, iar statul va garanta 50% din soldul creditului acordat.

 

loading...

Comments are closed.